Artikkeleita Renkaankierrätys-lehdessä

Digitaalinen palvelu kertoo, paljonko renkaissa on vielä pintaa

Innovaatio: 3D-skannaamista hyödyntävä SnapSkan-palvelu tutkii renkaiden kunnon digitaalisesti ja kertoo tulokset suoraan älypuhelimen näytöllä. Palvelu parantaa liikenneturvallisuutta kertomalla renkaiden kunnon vaivatta ja nopeasti

Lue lisää

 

Pinnoituksen avulla raskas rengas pyörii miljoona kilometriä

Pinnoitustekniikan avulla raskaan liikenteen renkaat voidaan käyttää viisikin kertaa uudelleen. Se pienentää renkaan valmistamisesta ja käytöstä syntyviä hiilidioksidipäästöjä sekä arvokkaiden raaka-aineiden tarvetta

Lue lisää

 

7.11.2018 Jätteetön talous on tulevaisuuden elinehto

Kiertotalous: Etämyynnin kierrätysvelvoitteet ja yhä tehokkaamman kiertotalousjärjestelmän luominen puhuttivat eniten kolmatta kertaa järjestetyssä tuottajavastuuiltapäivässä

Lue lisää

 

Auto ei häviä

Kolumni: Teiden bulevardisointi, parkkipaikkanormin runtelemat neliöhinnat ja kulutuskeskeisen elämäntapamme kestämättömyys tarjoavat näille suunnittelijoille näkökulmia vastustaa yksityisautoilua, Jussi Halli kirjoittaa.

Lue lisää

 

Rengasalan ytimessä

Alan vaikuttaja: Erkki Ahlavuon ura autoalalla alkoi korjaamon lakaisuharjan varresta. Tänä vuonna hänen luotsaamansa Automediat Oy:n julkaisema RVK Uutiset täyttää 40 vuotta.

Lue lisää

 

4.10.2018 Rakennetaan renkailla

Pohjois-Pohjanmaalle nousee yksi Euroopan suurimmista ampumaratakeskuksista, Ruutikangas. Sen rakentamisessa käytetään kymmeniä tuhansia kuutioita kierrätysrenkaita.

Lue lisää

 

Ilman paineita

Oikea ilmanpaine on renkaalle ihan yhtä tärkeä kuin öljy moottorille

Lue lisää

 

Uusille urille

Yrittäjä: Kalajokelainen Neliveto-rengasliikkeen yrittäjä Timo Saari tietää, miten tuhansien eurojen bogger-rengassarjat käyvät kaupaksi yli valtakunnanrajojen. Yhä useampi kauppa syntyy Whatsapp-viestipalvelun avulla.

Lue lisää

 

4.10.2018 Rakentava norminpurku

Hyötykäyttö: Kiertotaloutta tukeva MARA-asetus on tehnyt rengasjätteen hyödyntämisestä maarakentamisessa helppoa ja suoraviivaista.

Lue lisää

 

4.10.2018 Erikoinen sää tuo ongelmia renkaille

Pääkirjoitus: Tieliikennelain määräämä 1,6 mm urasyvyys ei syksyn sadekeleillä riitä. Kuluneet kersärenkaat kannattaa vaihtaa uusiin jo syksyllä, jolloin keväällä voi taas lähteä tien päälle turvallisin mielin.

Lue lisää


11.5.2018 Vielä yksi kerta!

Kun satakiloiset judokaveljekset Juho ja Martti Puumalainen treenaavat, kyytiä saavat myös isokokoiset kierrätysrenkaat.

Lue lisää9.10.2015 Sensoreilla selviää

On automyyjän ja rengasliikkeen tehtävä kertoa autoilijalle, millainen paineenvalvontajärjestelmä tämän autossa on.

Lue lisää


1.3.2015 Tehokas suodatus

Kiintoaineet poistuvat terästehtaalla prosessivedestä kovilla prosenteilla. Outokummun Tornion terästehtaalla päätettiin kaksinkertaistaa ferrokromin tuotanto vuonna 2012. Ympäristöpäällikkö Juha Kekäläiselle päätös toi eteen tutkimusongelman. Lähes suljettu vesikiertoprosessi päätyy jäähdytyksen, granuloinnin ja kaasujen pesun jälkeen altaalle, missä kiintoaine ajetaan mekaanisesti altaan pohjalle. Vesi johdetaan sen jälkeen uudelleen prosessiin.

Lue lisää


1.3.2015 Painot tasapainottavat renkaat

Kun ratti rupeaa vapisemaan käsissä, on syytä kaartaa ensimmäiseksi rengasliikkeeseen. Ratissa täristää ja takapuolessa väristää. Tuttu tunne monelle autoilijalle, jonka kohtaa tyypillisesti 80–100 kilometrin tuntinopeudessa. Niin kuin oireissa yleensä, siitä ei kannata kärsiä pitkään, vaan nopea ongelmaan puuttuminen säästää sekä autoa että kuskia.

Lue lisää


1.10.2014 Turvallisuus ykkösenä

Kuinka moni autoilija tiedostaa, millaiset renkaat autossa on ja missä kunnossa ne ovat? Kun säilyttää renkaansa täyden palvelun rengashotellissa, on noihin kysymyksiin helpompi vastata.

Lue lisää


1.10.2014 Kulmat kuntoon

Oikeat auraus- eli ohjauskulmat pitävät auton vakaana ja säästävät renkaita sekä polttoainetta. Jos vian näkee jo omilla silmillään, on jo aika vaihtaa uusi rengassarja.

Lue lisää


1.3.2014 Kaatopaikasta rinne

Ouluun saadaan vihdoin oma laskettelukeskus, kun Ruskon kaatopaikka rakentuu Ruskotunturiksi. Oulun korkein paikka, Ruskon kaatopaikka, on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Viime kevään ja kesän ajan 45 metrin korkeuteen kohoavaa jätetäyttöä, "jätevuorta" on korotettu, kevennetty ja sen profiilia muokattu laskettelurinteen muotoon.

Lue lisää


1.3.2014 Paineet hallintaan

Oikeat rengaspaineet tuovat turvallisuutta ja säästävät luontoa sekä renkaita. Kiitos tulevan asetuksen, uuden auton ostavan ei tarvitse pian bareilla päätänsä vaivata.

Lue lisää