Artikkeleita Renkaankierrätys-lehdessä

11.5.2018 Vielä yksi kerta!

Kun satakiloiset judokaveljekset Juho ja Martti Puumalainen treenaavat, kyytiä saavat myös isokokoiset kierrätysrenkaat.

Lue lisää9.10.2015 Sensoreilla selviää

On automyyjän ja rengasliikkeen tehtävä kertoa autoilijalle, millainen paineenvalvontajärjestelmä tämän autossa on.

Lue lisää


1.3.2015 Tehokas suodatus

Kiintoaineet poistuvat terästehtaalla prosessivedestä kovilla prosenteilla. Outokummun Tornion terästehtaalla päätettiin kaksinkertaistaa ferrokromin tuotanto vuonna 2012. Ympäristöpäällikkö Juha Kekäläiselle päätös toi eteen tutkimusongelman. Lähes suljettu vesikiertoprosessi päätyy jäähdytyksen, granuloinnin ja kaasujen pesun jälkeen altaalle, missä kiintoaine ajetaan mekaanisesti altaan pohjalle. Vesi johdetaan sen jälkeen uudelleen prosessiin.

Lue lisää


1.3.2015 Painot tasapainottavat renkaat

Kun ratti rupeaa vapisemaan käsissä, on syytä kaartaa ensimmäiseksi rengasliikkeeseen. Ratissa täristää ja takapuolessa väristää. Tuttu tunne monelle autoilijalle, jonka kohtaa tyypillisesti 80–100 kilometrin tuntinopeudessa. Niin kuin oireissa yleensä, siitä ei kannata kärsiä pitkään, vaan nopea ongelmaan puuttuminen säästää sekä autoa että kuskia.

Lue lisää


1.10.2014 Turvallisuus ykkösenä

Kuinka moni autoilija tiedostaa, millaiset renkaat autossa on ja missä kunnossa ne ovat? Kun säilyttää renkaansa täyden palvelun rengashotellissa, on noihin kysymyksiin helpompi vastata.

Lue lisää


1.10.2014 Kulmat kuntoon

Oikeat auraus- eli ohjauskulmat pitävät auton vakaana ja säästävät renkaita sekä polttoainetta. Jos vian näkee jo omilla silmillään, on jo aika vaihtaa uusi rengassarja.

Lue lisää


1.3.2014 Kaatopaikasta rinne

Ouluun saadaan vihdoin oma laskettelukeskus, kun Ruskon kaatopaikka rakentuu Ruskotunturiksi. Oulun korkein paikka, Ruskon kaatopaikka, on kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Viime kevään ja kesän ajan 45 metrin korkeuteen kohoavaa jätetäyttöä, "jätevuorta" on korotettu, kevennetty ja sen profiilia muokattu laskettelurinteen muotoon.

Lue lisää


1.3.2014 Paineet hallintaan

Oikeat rengaspaineet tuovat turvallisuutta ja säästävät luontoa sekä renkaita. Kiitos tulevan asetuksen, uuden auton ostavan ei tarvitse pian bareilla päätänsä vaivata.

Lue lisää