9.1.2018

Rengas kiertää vuoden alusta entistä edullisemmin


  • Renkaiden kierrätysmaksut laskevat 10 prosenttia vuoden 2018 alusta
  • Kasvavan etäkaupan myötä yhä useampi laistaa kierrätysmaksuista. Lasku lankeaa muiden maksettavaksi
  • Hallituksen kärkihanke helpottaa renkaan käyttöä tehokkaana maantäyttöaineena

 

Suomessa myytävien renkaiden kierrätysmaksut halpenevat vuodenvaihteessa. Yleisimmän rengastyypin eli henkilö- tai pakettiauton renkaan kierrätysmaksu putoaa nykyisestä 1,92 eurosta 1,73 euroon.

”Entistä edullisemmat kierrätysmaksut perustuvat siihen, että olemme kyenneet tekemään keräämisestä ja kuljetuksista entistä sujuvampaa, kehittämään uusia hyötykäyttötapoja ja saaneet jalostuksesta entistä edullisempaa”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen sanoo.

Suomen Rengaskierrätys Oy on tuottajayhteisö, jonka jäseniä ovat renkaiden valmistajat, maahantuojat tai renkailla kulkevien laitteiden valmistajat ja maahantuojat. Se vastaa jäseniensä puolesta siitä, että poistuessaan käytöstä vanhat renkaat kerätään ja kierrätetään Suomen jätelain edellyttämällä tavalla. Tavalliselle autoilijalle palvelu näkyy renkaiden ostamisen yhteydessä maksattavana kierrätysmaksuna.

”Mitä vähemmän kuluttajan tarvitsee vaivata renkaiden kierrättämisellä päätään, sitä parempi. Pyrimme siihen, että kierrätys on samalla kuluttajalle mahdollisimman edullista.”

Rehti kuluttaja maksaa vapaamatkustajien renkaista

Vuonna 2017 Suomessa kerättiin talteen noin 54 940 tonnia erilaisten ajoneuvojen renkaita. Tuominen on erityisen tyytyväinen siihen, että kuluneen vuoden aikana keräystoiminta jatkui tasaisen nousujohteisena.

”Saimme kerättyä talteen noin 1 406 tonnia käytöstä poistuneita renkaita enemmän kuin vuosi sitten”, Tuominen sanoo.

Suomalaiset tunnetaan ahkerana pullonpalauttaja-kansana, mutta myös renkaiden kierrättäminen sujuu esimerkillisesti. Käytännössä jokainen Suomessa myyty rengas päätyy kierrätysjärjestelmään ja muuttuu erilaisiksi kierrätys- ja hyötykäyttötuotteiksi.

”Järjestelmä on kuluttajalle vaivaton, mutta samalla myös rengasala ymmärtää kierrätyksen merkityksen ympäristölle ja tekee töitä sen eteen.”

Osaltaan kierrätysmaksujen halpeneminen selittyy myös sillä, että kierrätettävät määrät kasvavat. Kierrätyshinnat voisivat olla nykyistäkin edullisempia, mutta verkossa tapahtuvan etämyynnin myötä Suomeen on rantautunut uutena ilmiönä kierrätysmaksujen välttely. 

Ulkomailta renkaita myyvä yritys hyvin harvoin osallistuu suomalaisen kierrätysjärjestelmän kustannuksiin. Silti renkaat kerätään ja käsitellään Suomessa siinä missä muutkin.

”Kun yksi ei maksa, muut maksavat enemmän. Ajatteleva autoilija voikin kysyä renkaan myyjältä, miten hän kierrätyksen hoitaa”, Tuominen vinkkaa.

Kärkihanke ja renkaat edistävät kiertotaloutta

Suomen Rengaskierrätys tekee yhteistyötä sopimuskumppaninsa, kierrätysoperaattori Kuusakoski Oy:n kanssa, joka kerää ja käsittelee renkaat. Perinteisesti suurin osa rengasleikkeen hyötykäytöstä on tapahtunut maanrakennuksessa.

”Rengasleike on hyvä lämmöneriste ja sen vedenläpäisykyky on hyvä. Se toimii hyvin, kun tarvitaan kevyttä maanrakennusmateriaalia.”

Vuoden 2018 alussa Suomessa tuli voimaan uusi maanrakennus-asetus MARA. Hallituksen kärkihankkeisiin kuuluvan asetuksen myötä rengasmateriaalin tapaisen jätteen käyttö maanrakennusaineena helpottuu entisestään. Ajatuksena on, että kiertotalouden toteuttamisesta tulisi entistä yksinkertaisempaa.

”Esimerkiksi renkaita ei missään nimessä ole tarkoitus vain haudata maahan. Niitä käyttämällä voidaan jättää yhä enemmän luonnon omaa neitseellistä kiviainesta rauhaan.”

 


19.1.2016

RENKAIDEN KIERRÄTYSMAKSUT HALPENIVAT

Henkilöauton renkaan kierrätysmaksuAjoneuvojen, työkoneiden ja laitteiden renkaiden kierrätysmaksuja alennettiin vuodenvaihteessa keskimäärin 10 prosenttia tehostuneen kierrätyksen ansiosta. Tuottajayhteisönä toimiva Suomen Rengaskierrätys Oy vastaa renkaiden keräyksestä ja hyötykäytöstä siihen liittyneiden renkaiden tuottajien puolesta. Kierrätysjärjestelmän operaattorina jatkaa Kuusakoski Oy juuri alkaneella viisivuotiskaudella.

Renkaiden kierrätysjärjestelmä rahoitetaan uusien renkaiden hintaan sisältyvällä kierrätysmaksulla. ”Hoidamme kierrätysvelvoitteen voittoa tavoittelematta. Pystyimme alentamaan kierrätysmaksuja 1.1.2016 alkaen suurimpia maansiirtokonerenkaita lukuun ottamatta. Esimerkiksi henkilöauton renkaan kierrätysmaksua alennettiin 2,17:stä 1,92 euroon ja kuorma-auton renkaan 10,60:stä 9,49 euroon kappaleelta”, Rengaskierrätyksen toimitusjohtaja Risto Tuominen erittelee.

Renkaita kierrätetään ennätystahtiin

Vuonna 2015 käytöstä poistettuja renkaita kerättiin ennätyksellisesti 55 453 tonnia, jossa oli kasvua edellisvuoteen peräti 11,3 prosenttia. Samanaikaisesti renkaita hyödynnettiin yhteensä 52 253 tonnia lähinnä maanrakennus- ja energiatarpeisiin. Renkaita ohjataan kierrätysjärjestelmän kautta jonkin verran myös pinnoitukseen. Raskaan kaluston renkaat pinnoitetaan tyypillisesti asiakkaan rengasrunkoon, joten ne näkyvät kierrätystilastoissa vasta käytöstä poistumisen jälkeen.

Renkaiden kierrätykselle on asetettu vähintään 95 prosentin hyödyntämisvelvoite suhteessa tuottajien markkinoille saattamien renkaiden määrään. ”Ylitämme kierrätystavoitteen kirkkaasti, sillä osa järjestelmään tulevista renkaista on peräisin tuottajayhteisöömme kuulumattomilta tuottajilta. Vapaamatkustaminen leimaa erityisesti ulkomaisia verkkokauppoja, joilla ei ole lainkaan velvollisuutta maksaa kierrätysmaksuja”, Tuominen hämmästelee.

Kuusakoski jatkaa operaattorina

LajitteluRengaskierrätyksen suurimmat haasteet liittyvät jatkossa uusien hyötykäyttöratkaisujen kehittämiseen, sillä renkaiden käyttöä kaatopaikkarakenteissa rajoitettiin lainsäädännöllä tämän vuoden alusta. Suomen Rengaskierrätys Oy valitsi Kuusakoski Oy:n kierrätysoperaattorikseen vuosille 2016–2020 kokonaistaloudellisen arvioinnin pohjalta. Kuusakosken uskotaan osaavan parhaiten tuotteistaa käytöstä poistetut renkaat ja löytävän uusia mahdollisuuksia niiden hyödyntämiseen.

”Yhteistyömme Kuusakosken kanssa on sujunut erinomaisesti jo aiemmin. Jatkuvuus on tärkeää, sillä rengaskumin jalostaminen teollisuuden tarpeisiin vaatii pitkäjänteistä tutkimus- ja kehitystyötä, innovatiivista ajattelutapaa ja investointeja. Olemme saaneet myönteistä palautetta myös renkaiden vastaanottopisteiltä, jotka voivat nyt tilata renkaiden noutopalvelun vaivattomasti Kuusakosken eService-palvelun kautta”, Tuominen mainitsee.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Risto Tuominen, Suomen Rengaskierrätys Oy, puh. 040 717 7200
www.rengaskierratys.com/tilastot


31.8.2015
Rengaskierrätyksellä vilkas alkuvuosi

KULUTTAJAT KIERRÄTTÄVÄT RENKAITA AHKERASTI

Pidä huolta renkaistasi

Suomen Rengaskierrätyksen keräysverkosto on vastaanottanut käytöstä poistettuja renkaita tämän vuoden tammi-kesäkuussa 23 602 tonnia eli peräti 14,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Positiivista virettä on myös uusien renkaiden kaupassa, joten autoilijat näyttävät panostavan rengasturvallisuuteen kohtuullisen hyvin taantumassakin.

Renkaiden kierrätys perustuu tuottajavastuuseen. ”Renkaiden kuluttajilla ei ole kierrätysvelvollisuutta, mutta vastuullinen kuluttaja huolehtii renkaistaan sekä turvallisuutta että ympäristöä ajatellen. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää renkaiden valintaan ja huoltoon sekä ennakoivaan ajotapaan”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen evästää.

Pidä huolta renkaistasi

Uusissa kesärenkaissa ja nastattomissa talvirenkaissa pakollinen EU-rengasmerkintä helpottaa rengasvalintoja polttoainetaloudellisuuden, märkäpidon ja vierintämelun osalta. Autolehtien rengastesteissä on mukana paljon muitakin ominaisuuksia, joita kukin voi painottaa omien mieltymysten mukaan.

RengasriskitRenkaiden urasyvyyksiä ja ilmanpaineita on syytä syynätä säännöllisesti. Renkaat saattavat kulua epätasaisesti virheellisen tasapainotuksen, väärien ohjauskulmien tai kuluneiden iskunvaimentimien vuoksi. ”Asianmukaiset huoltotoimet pidentävät oleellisesti renkaiden turvallista käyttöikää”, Tuominen huomauttaa.

Palauta maksutta kiertoon

Renkaiden kierrätys rahoitetaan uusien renkaiden hankinnan yhteydessä perittävällä kierrätysmaksulla. Voit palauttaa vanhat renkaasi maksutta kierrätettäväksi mihin tahansa Rengaskierrätyksen vastaanottopisteeseen ilman ostovelvoitetta. Lähin vastaanottopiste löytyy kätevästi Rengaskierrätyksen nettisivujen keräyspistehausta.

Renkaan elinkaari jatkuu senkin jälkeen, kun rengas on täyttänyt alkuperäisen tehtävänsä. Laki vaatii henkilö- ja pakettiautojen kesärenkailta vähintään 1,6 mm:n urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään 4 milliä. Talvirenkaiden minimiurasyvyys on 3 mm, mutta vaativalla talvikelillä suositellaan vähintään 5 milliä.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Risto Tuominen, Suomen Rengaskierrätys Oy, puh. 040 717 7200
www.rengaskierratys.com/tilastot