Rengaskierrätyksen tiedotteet

20.11.2018 Ympäristöpalkinto Suomen Rengaskierrätykselle

Auto ja liikennetoimittajat ry:n ensimmäistä kertaa jakaman palkinnon perusteena oli kuluttajalle helpot kierrätysjärjestelmät. Autonrenkaista lähes kaikki otetaan talteen, tulevaisuudessa tavoitteena yhä jalostetummat uusiotuotteet.

Lue lisää

 

Vanha rengas tuo osaavissa käsissä iloa puutarhaan

Käytöstä poistetut renkaat taipuvat lasten leikkeihin, viljelyyn tai kierrätyshuonekaluiksi. Kun tee se itse -kierrättäjän kaluste on tiensä päässä, siinä käytetyn renkaan voi palauttaa renkaiden kierrätysjärjestelmään.

Lue lisää

 

17.5.2018 Kerättyjen renkaiden jono kiertäisi puoli maapalloa

Vuosina 1996–2018 Suomessa on kerätty talteen ja hyötykäytetty 900 000 tonnia autonrenkaita. Toimiva ja helppo keräysjärjestelmä perustuu rengasalan aktiivisuuteen ja kuluttajien tunnollisuuteen Rengaskierrätyksen haasteena ovat verkosta tilattavat renkaat. Niiden valmistustapa ja reseptiikka ovat tuntemattomia ja kierrätyskulut jäävät muiden maksettaviksi

Lue lisää

 

10.4.2018 Hyvä kesärengas antaa pitoa vielä syksylläkin

Märän syksyn ja pitkittyneen talven aiheuttama voimakas routa voi rikkoa renkaita. Kesärenkaita vaihtaessa on hyvä varmistua siitä, että renkaiden urasyvyys pysyy turvallisena rengaskauden loppuun asti.

Lue lisää


14.2.2018 Tarkista renkaiden kunto talvilomalle

Ajokelit saattavat vaihdella pitkillä lomareissuilla sulista tienpinnoista pääkallokeleihin. Hyväkuntoiset talvirenkaat auttavat selviämään kelihaasteista, kunhan muistaa sovittaa ajonopeuden olosuhteisiin. Autonrengasliitto kehottaa tarkistamaan renkaiden urasyvyyden, nastoituksen kunnon ja ilmanpaineet talvilomareissua varten.

Lue lisää

 

9.1.2018 Rengas kiertää vuoden alusta entistä edullisemmin

Renkaiden kierrätysmaksut halpenivat vuoden 2018 alussa.

Lue lisää


19.1.2016 Renkaiden kierrätysmaksut halpenivat

Ajoneuvojen, työkoneiden ja laitteiden renkaiden kierrätysmaksuja alennettiin vuodenvaihteessa keskimäärin 10 prosenttia tehostuneen kierrätyksen ansiosta. Tuottajayhteisönä toimiva Suomen Rengaskierrätys Oy vastaa renkaiden keräyksestä ja hyötykäytöstä siihen liittyneiden renkaiden tuottajien puolesta. Kierrätysjärjestelmän operaattorina jatkaa Kuusakoski Oy juuri alkaneella viisivuotiskaudella.

Lue lisää

 

1.10.2015 Rengaskierrätykselle uudet nettisivut

Autoilijat pääsevät nyt entistä vaivattomammin eroon vanhoista renkaistaan. Karttapalvelu Suomen Rengaskierrätys Oy:n uusilla nettisivuilla paikantaa lähimmät vastaanottopisteet postinumeron tai oman sijainnin perusteella. Valtakunnalliseen verkostoon kuuluu yli 2 900 vastaanottopistettä, joihin käytöstä poistetut renkaat voi jättää maksutta kierrätettäväksi ilman ostovelvoitetta.

Lue lisää

 

17.9.2015 Rengasratsia 2015: Joka neljäs ajaa riskirenkailla

Viime viikon rengasratsioissa tarkastettiin 2 224 henkilö- ja pakettiauton renkaat eri puolilla Suomea. Autonrengasliiton selvityksen mukaan noin joka neljännessä autossa havaittiin puutteita renkaiden urasyvyyksissä, ilmanpaineissa tai rengastyypissä. Huonokuntoisilla renkailla ajavia on nyt liikenteessä lähes puolet enemmän kuin viime syksynä.

Lue lisää

 

31.8.2015 Kuluttajat kierrättävät renkaita ahkerasti

Suomen Rengaskierrätyksen keräysverkosto on vastaanottanut käytöstä poistettuja renkaita tämän vuoden tammi-kesäkuussa 23 602 tonnia eli peräti 14,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Positiivista virettä on myös uusien renkaiden kaupassa, joten autoilijat näyttävät panostavan rengasturvallisuuteen kohtuullisen hyvin taantumassakin.

Lue lisää

 

Seuraavat