Rengaskierrätyksen tiedotteet

14.2.2018 Tarkista renkaiden kunto talvilomalle

Ajokelit saattavat vaihdella pitkillä lomareissuilla sulista tienpinnoista pääkallokeleihin. Hyväkuntoiset talvirenkaat auttavat selviämään kelihaasteista, kunhan muistaa sovittaa ajonopeuden olosuhteisiin. Autonrengasliitto kehottaa tarkistamaan renkaiden urasyvyyden, nastoituksen kunnon ja ilmanpaineet talvilomareissua varten.

Lue lisää

 

9.1.2018 Rengas kiertää vuoden alusta entistä edullisemmin

Renkaiden kierrätysmaksut halpenivat vuoden 2018 alussa.

Lue lisää


19.1.2016 Renkaiden kierrätysmaksut halpenivat

Ajoneuvojen, työkoneiden ja laitteiden renkaiden kierrätysmaksuja alennettiin vuodenvaihteessa keskimäärin 10 prosenttia tehostuneen kierrätyksen ansiosta. Tuottajayhteisönä toimiva Suomen Rengaskierrätys Oy vastaa renkaiden keräyksestä ja hyötykäytöstä siihen liittyneiden renkaiden tuottajien puolesta. Kierrätysjärjestelmän operaattorina jatkaa Kuusakoski Oy juuri alkaneella viisivuotiskaudella.

Lue lisää

 

1.10.2015 Rengaskierrätykselle uudet nettisivut

Autoilijat pääsevät nyt entistä vaivattomammin eroon vanhoista renkaistaan. Karttapalvelu Suomen Rengaskierrätys Oy:n uusilla nettisivuilla paikantaa lähimmät vastaanottopisteet postinumeron tai oman sijainnin perusteella. Valtakunnalliseen verkostoon kuuluu yli 2 900 vastaanottopistettä, joihin käytöstä poistetut renkaat voi jättää maksutta kierrätettäväksi ilman ostovelvoitetta.

Lue lisää

 

17.9.2015 Rengasratsia 2015: Joka neljäs ajaa riskirenkailla

Viime viikon rengasratsioissa tarkastettiin 2 224 henkilö- ja pakettiauton renkaat eri puolilla Suomea. Autonrengasliiton selvityksen mukaan noin joka neljännessä autossa havaittiin puutteita renkaiden urasyvyyksissä, ilmanpaineissa tai rengastyypissä. Huonokuntoisilla renkailla ajavia on nyt liikenteessä lähes puolet enemmän kuin viime syksynä.

Lue lisää

 

31.8.2015 Kuluttajat kierrättävät renkaita ahkerasti

Suomen Rengaskierrätyksen keräysverkosto on vastaanottanut käytöstä poistettuja renkaita tämän vuoden tammi-kesäkuussa 23 602 tonnia eli peräti 14,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Positiivista virettä on myös uusien renkaiden kaupassa, joten autoilijat näyttävät panostavan rengasturvallisuuteen kohtuullisen hyvin taantumassakin.

Lue lisää

 

21.4.2015 Kuusakoski jatkaa Rengaskierrätyksen operaattorina

Suomen Rengaskierrätys Oy on valinnut kierrätysjärjestelmänsä operaattoriksi Kuusakoski Oy:n 1.1.2016 alkavalle sopimuskaudelle. Jatkosopimus on kestoltaan viisi vuotta ja sisältää option kahdesta lisävuodesta. Yhteistyö kattaa käytöstä poistettujen renkaiden keräyksen, käsittelyn ja hyödyntämisen. Suurimmat haasteet liittyvät jatkossa uusien hyötykäyttöratkaisujen kehittämiseen.

Lue lisää

 

13.2.2015 Suomalainen pinnoitustoiminta huipputasolla

Jätelain mukaan kaikessa toiminnassa on pyrittävä vähentämään jätteen määrää ja haitallisuutta. Renkaiden pinnoitus on tehokkain keino pienentää loppuun ajettujen renkaiden ympäristökuormitusta. Raskaan renkaan pinnoituksen materiaali- ja energiantarve on vain kolmasosa uuden renkaan valmistukseen verrattuna. Pinnoitustoiminta on erinomainen esimerkki jätehierarkian toteutumisesta.

Lue lisää

 

22.1.2015 Renkaita kierrätetään synkkinäkin aikoina

Autonrenkaita kierrätetään vilkkaasti markkinoiden synkkyydestä huolimatta. Suomen Rengaskierrätys Oy:n tilastojen mukaan vanhoja renkaita kerättiin vuonna 2014 noin 49 800 tonnia, kun vuotta aiemmin päästiin niukasti yli 50 000 tonnin. Rengasmassasta hyödynnettiin lähes 48 300 tonnia lähinnä maanrakennus- ja energiatarpeisiin.

Lue lisää

 

21.8.2014 Olympiastadion täyttyy jälleen renkaista

Renkaiden kierrätyksessä ylitettiin alkukesästä jälleen yksi merkkipaalu. Vuodesta 1996 toiminut kierrätysjärjestelmä on vastaanottanut käytöstä poistettuja renkaita yhteensä 700 000 tonnia. Massiivista määrää kukin voi hahmotella vaikkapa Helsingin Olympiastadionilla. Nyt urheilupyhättöä täytettäisiin jo kolmatta kertaa, jos renkaat pinottaisiin stadionin tornin korkeuteen.

Lue lisää

 

Seuraavat