Uusi elämä vanhoille renkaillesi

Renkaan kuluttajalla ei ole kierrätysvelvollisuutta, mutta hän voi hoitaa osuutensa kierrätysketjussa varsin vaivattomasti. Järjestelmä rahoitetaan kierrätysmaksuilla, jotka kerätään viime kädessä kuluttajilta uusien renkaiden hankinnan yhteydessä.

Käytöstä poistetut renkaat voi palauttaa maksutta kierrätettäväksi mihin tahansa renkaita myyvään liikkeeseen. Rengaskierrätyksen vastaanottopisteet ottavat vanhat renkaat vastaan ilman ostovelvoitetta. Vanteiden poistosta voidaan veloittaa erikseen.

Renkaiden materiaali- ja rahavirrat:

Materiaali- ja rahavirrat


Renkaat varastoidaan ja lajitellaan vastaanottopisteissä, joista ne kuljetetaan kierrätysoperaattorin alueterminaaleihin jalostettavaksi
eri käyttötarkoituksiin. Näin renkaat saavat uuden elämän, kun ne ovat tulleet tiensä päähän alkuperäisessä tehtävässään.

Suomen Rengaskierrätys Oy toimii ainoana Pirkanmaan ELY-keskuksen hyväksymänä tuottajayhteisönä maassamme. Vastaamme tuottajajäsentemme puolesta renkaiden kierrätyksestä, tiedotuksesta ja järjestelmän hallinnoinnista lain ja sopimusten mukaisesti.

Lisätietoja:
Toimiva tuottajavastuu (Yhteispohjoismainen kierrätysjulkaisu 2014)